Polévka se slaninou, zelím a těstovinami
53 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 20mililitrůOlej olivový
- 120gramůAnglická slanina
- 900mililitrůVývar drůbeží
- 150gramůTěstoviny Conchigliette
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, česnek rozdrtíme, slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2Na oleji osmažíme slaninu s česnekem a zelím za stálého míchání. Po dvou minutách přilijeme drůbeží vývar, ochutíme solí, pepřem a na mírném plameni vaříme za občasného míchání. Po půl hodině přisypeme těstoviny a vaříme ještě asi 12 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.