Polévka se slávkami, parmskou šunkou a těstovinami
27 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 50gramůŠunka parmská
- 1litrVývar zeleninový
- 120gramůTěstoviny Farfalle
- 200mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 400gramůMušle slávky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
589 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou šalotku, česnek a šunku, zasypeme moukou, znovu osmažíme a za stálého míchání zalijeme studeným zeleninovým vývarem. Část vývaru necháme stranou, abychom v něm potom mohli rozmíchat žloutky. Vývar s šunkou uvedeme do varu a přidáme těstoviny a vaříme, až jsou měkké, potom přilejeme víno se smetanou, vyloupané slávky, nasekanou petrželku, dochutíme solí. K tomu dolijeme vývar s rozmíchanými žloutky. Můžeme dochutit i pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.