Polévka se slávkami, parmskou šunkou a těstovinami

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
589 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou šalotku, česnek a šunku, zasypeme moukou, znovu osmažíme a za stálého míchání zalijeme studeným zeleninovým vývarem. Část vývaru necháme stranou, abychom v něm potom mohli rozmíchat žloutky. Vývar s šunkou uvedeme do varu a přidáme těstoviny a vaříme, až jsou měkké, potom přilejeme víno se smetanou, vyloupané slávky, nasekanou petrželku, dochutíme solí. K tomu dolijeme vývar s rozmíchanými žloutky. Můžeme dochutit i pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.