Polévka se smaženou zeleninou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1baleníFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 40mililitrůOlej olivový
- 2lžičkyKmín celý
- 1litrVývar zeleninový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusCuketa
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 50gramůSýr Čedar
- 1kusBrambory rané
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi si lehce rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku, na kostičky pokrájenou bramboru a mrkev a nakonec zeleninu zasypeme kmínem. Zeleninu smažíme do té doby, než změkne a pravidelně ji mícháme.
- 2V hrnci si připravíme 1 l zeleninového vývaru a vložíme do něj osmaženou zeleninu. Přidáme najemno nakrájený celer, cuketu a přivedeme do varu. Vaříme tak dlouho, cca 10 minut, až nám cuketa i celer změknou.
- 3Poté přidáme fazolové lusky, nakrájené na 2 cm kousky, konzervované fazolové lusky a loupaná rajčata. Povaříme 5 minut, aby fazole změkly, a poté podáváme se strouhaným sýrem navrchu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.