Polévka se špenátem a tofu
40 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
22 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
714 mg
Cukr
861 mg
Postup přípravy
- 1Tofu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 cm. Špenát omyjeme a necháme řádně okapat. Pokud jsou na špenátu tvrdé řapíky a žilky, odstraníme je. Špenát drobně nakrájíme a odložíme stranou.
- 2Vývar přivedeme k varu, přidáme tofu a světlou sójovou omáčku, opět přivedeme k varu a 2 minuty vaříme na mírném ohni. Přidáme nakrájený špenát, povaříme minutu za občasného promíchání. Pěnu tvořící se na povrchu sbíráme. Polévka tak zůstane čirá. Dle chuti osolíme a opepříme.
- 3Hotovou polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy nebo rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme se širokou porcelánovou lžící k nabírání tekutiny a hůlkami k vybírání pevných kousků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.