Polévka se špenátem a tofu

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
22 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
714 mg
Cukr
861 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tofu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 cm. Špenát omyjeme a necháme řádně okapat. Pokud jsou na špenátu tvrdé řapíky a žilky, odstraníme je. Špenát drobně nakrájíme a odložíme stranou.
  • 2
    Vývar přivedeme k varu, přidáme tofu a světlou sójovou omáčku, opět přivedeme k varu a 2 minuty vaříme na mírném ohni. Přidáme nakrájený špenát, povaříme minutu za občasného promíchání. Pěnu tvořící se na povrchu sbíráme. Polévka tak zůstane čirá. Dle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Hotovou polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy nebo rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme se širokou porcelánovou lžící k nabírání tekutiny a hůlkami k vybírání pevných kousků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.