Polévka se srdcovkami
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 900gramůMušle srdcovky
- 150mililitrůVíno bílé
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 1kusCeler řapíkatý
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyBobkový list
- 25gramůŠťovík
- 1kusMrkev kořen
- 1kusKopr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRohlíky bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vyloupeme srdcovky, které jsme na silném ohni ve velkém hrnci s cibulí a vínem vařili pod pokličkou 3-4 minuty. Ty, které zůstaly zavřené, nepoužíváme. Slijeme a přecedíme tekutinu, ve které jsme srdcovky vařili, a uschováme ji. Cibuli nepoužijeme.
- 2Hrnec vypláchneme, na mírném ohni v něm rozpustíme máslo, přidáme celer, šalotky, mrkev a za občasného míchání na mírném ohni restujeme asi 10 minut. Přilijeme zeleninový vývar, tekutinu, ve které jsme vařili srdcovky, přidáme bobkové listy a 10 minut povaříme.
- 3Pokud jsou srdcovky velké, nakrájíme je nahrubo, vložíme do polévky zároveň se šťovíkem, přilijeme smetanu a 2-3 minuty zvolna vaříme. Pak osolíme, opepříme a rozdělíme polévku do nahřátých misek, ozdobíme snítkou kopru a servírujeme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.