Polévka se srdcovkami

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupeme srdcovky, které jsme na silném ohni ve velkém hrnci s cibulí a vínem vařili pod pokličkou 3-4 minuty. Ty, které zůstaly zavřené, nepoužíváme. Slijeme a přecedíme tekutinu, ve které jsme srdcovky vařili, a uschováme ji. Cibuli nepoužijeme.
  • 2
    Hrnec vypláchneme, na mírném ohni v něm rozpustíme máslo, přidáme celer, šalotky, mrkev a za občasného míchání na mírném ohni restujeme asi 10 minut. Přilijeme zeleninový vývar, tekutinu, ve které jsme vařili srdcovky, přidáme bobkové listy a 10 minut povaříme.
  • 3
    Pokud jsou srdcovky velké, nakrájíme je nahrubo, vložíme do polévky zároveň se šťovíkem, přilijeme smetanu a 2-3 minuty zvolna vaříme. Pak osolíme, opepříme a rozdělíme polévku do nahřátých misek, ozdobíme snítkou kopru a servírujeme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.