Polévka se srdcovkami a rajčaty

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme slaninu, přikryjeme a za občasného míchání při střední teplotě opékáme 5 minut. Opečenou slaninu osušíme na papírových kuchyňských utěrkách.
  • 2
    V hrnci předehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, brambory, celer a osolíme. Směs opékáme 10 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne.
  • 3
    Přimícháme pórek nakrájený na kolečka, rajčata na kostičky, petrželku a vývar. Obsah hrnce přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 15 minut doměkka. Osolíme, opepříme a vmícháme srdcovky.
  • 4
    Polévku 3 minuty prohřejeme, podáváme teplou ozdobenou petrželkou a slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.