Polévka se srdcovkami a rajčaty
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůOlej kukuřičný
- 120gramůAnglická slanina
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCeler řapíkatý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyPórek
- 400gramůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 550gramůMušle srdcovky
- 2kusyBrambory rané
- 1,2litryVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme slaninu, přikryjeme a za občasného míchání při střední teplotě opékáme 5 minut. Opečenou slaninu osušíme na papírových kuchyňských utěrkách.
- 2V hrnci předehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, brambory, celer a osolíme. Směs opékáme 10 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne.
- 3Přimícháme pórek nakrájený na kolečka, rajčata na kostičky, petrželku a vývar. Obsah hrnce přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 15 minut doměkka. Osolíme, opepříme a vmícháme srdcovky.
- 4Polévku 3 minuty prohřejeme, podáváme teplou ozdobenou petrželkou a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.