Polévka se švestkami, zelím a fazolemi
150 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 0,5kilogramFazole
- 0,5kilogramZelí kysané
- 0,5kilogramŠvestky sušené
- 1kusCibule
- 2lžíceCukr krupice
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
9 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme do vody a necháme přes noc nabobtnat.
- 2Do jiné nádoby namočíme švestky a necháme je 30 minut namočené.
- 3V hrnci na rozpáleném 1 dl oleje osmahneme nakrájenou cibuli, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme fazolemi spolu s vodou, přiklopíme poklicí a necháme vařit 90 minut. K fazolím přidáme kysané zelí a vaříme dalších asi 15 minut.
- 4Namočené švestky scedíme, vypeckujeme a přidáme je do hrnce, ve kterém vaříme fazole a zelí. Všechno spolu povaříme ještě 15 minut.
- 5Na pánvičce rozehřejeme 1 dl oleje, přidáme mouku, uděláme zásmažku, kterou vsypeme do polévky a zahustíme ji.
- 6Když máme všechny suroviny uvařené, polévku osolíme, opepříme, podle chuti přidáme cukr a nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.