Polévka se švestkami, zelím a fazolemi

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
9 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole namočíme do vody a necháme přes noc nabobtnat.
  • 2
    Do jiné nádoby namočíme švestky a necháme je 30 minut namočené.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném 1 dl oleje osmahneme nakrájenou cibuli, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme fazolemi spolu s vodou, přiklopíme poklicí a necháme vařit 90 minut. K fazolím přidáme kysané zelí a vaříme dalších asi 15 minut.
  • 4
    Namočené švestky scedíme, vypeckujeme a přidáme je do hrnce, ve kterém vaříme fazole a zelí. Všechno spolu povaříme ještě 15 minut.
  • 5
    Na pánvičce rozehřejeme 1 dl oleje, přidáme mouku, uděláme zásmažku, kterou vsypeme do polévky a zahustíme ji.
  • 6
    Když máme všechny suroviny uvařené, polévku osolíme, opepříme, podle chuti přidáme cukr a nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.