Polévka se zámotky nudlí a mletým vepřovým masem
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1litrVývar slepičí
- 1lžíceŘedkev
- 50gramůFazole mungo
- 1hrstHouby sušené
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
212 mg
Cukr
61 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby (nejlépe jidášovo ucho) namočíme asi na 5 minut do horké vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme na menší kousky. Stejně postupujeme i při přípravě zámotků nudlí z fazolí mungo.
- 2V pánvi wok rozpálíme olej a na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Po vyjmutí jej dáme odmastit na papírový ubrousek.
- 3V misce rozmícháme mleté vepřové maso s lístky koriandru, se solí a pepřem. Navlhčenou lžicí tvoříme malé kuličky.
- 4V hrnci přivedeme k varu slepičí nebo zeleninový vývar. Přilijeme světlou sójovou omáčku a přidáme nakládanou ředkev. Pak do vývaru vložíme masové knedlíčky a na středně silném ohni vaříme asi 5 minut. Dále do polévky přidáme houby a nudle a ještě asi 2 minuty za občasného míchání vaříme. Podle chuti dosolíme či opepříme. Nakonec polévku posypeme smaženým česnekem, přilijeme česnekový olej a ozdobíme lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.