Polévka se zámotky nudlí a mletým vepřovým masem

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
212 mg
Cukr
61 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby (nejlépe jidášovo ucho) namočíme asi na 5 minut do horké vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme na menší kousky. Stejně postupujeme i při přípravě zámotků nudlí z fazolí mungo.
  • 2
    V pánvi wok rozpálíme olej a na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Po vyjmutí jej dáme odmastit na papírový ubrousek.
  • 3
    V misce rozmícháme mleté vepřové maso s lístky koriandru, se solí a pepřem. Navlhčenou lžicí tvoříme malé kuličky.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu slepičí nebo zeleninový vývar. Přilijeme světlou sójovou omáčku a přidáme nakládanou ředkev. Pak do vývaru vložíme masové knedlíčky a na středně silném ohni vaříme asi 5 minut. Dále do polévky přidáme houby a nudle a ještě asi 2 minuty za občasného míchání vaříme. Podle chuti dosolíme či opepříme. Nakonec polévku posypeme smaženým česnekem, přilijeme česnekový olej a ozdobíme lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.