Polévka se zelenými rajčaty
50 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 200gramůRajčata zelená
- 100gramůŠvestky sušené
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory, mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na malé kousky, dáme je do hrnce, kam vložíme také celou oloupanou cibuli, všechnu zeleninu v hrnci zalijeme vodou, pod poklici vaříme přibližně 15 minut, potom přidáme na třetinky nakrájená zelená rajčata a švestky, podle chuti osolíme, opepříme, povaříme ještě 15 minut.
- 2V pánvičce rozpálíme olej, přidáme mouku, stálým mícháním zapražíme a vylijeme do polévky, aby zhoustla. Zahuštěnou polévku přivedeme k varu a odstavíme.
- 3Uvařenou polévku porcujeme na hluboké talíře nebo misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.