Polévka se zelenými rajčaty

50 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory, mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na malé kousky, dáme je do hrnce, kam vložíme také celou oloupanou cibuli, všechnu zeleninu v hrnci zalijeme vodou, pod poklici vaříme přibližně 15 minut, potom přidáme na třetinky nakrájená zelená rajčata a švestky, podle chuti osolíme, opepříme, povaříme ještě 15 minut.
  • 2
    V pánvičce rozpálíme olej, přidáme mouku, stálým mícháním zapražíme a vylijeme do polévky, aby zhoustla. Zahuštěnou polévku přivedeme k varu a odstavíme.
  • 3
    Uvařenou polévku porcujeme na hluboké talíře nebo misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.