Polévka skotská krabí
65 min.
Ingredience
- 1kusKrab
- 90gramůRýže dlouhozrnná
- 6decilitrůMléko nízkotučné
- 6decilitrůVývar rybí
- 1lžícePasta z ančoviček
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
68 mg
Cukr
399 mg
Postup přípravy
- 1Z kraba obereme všechno bílé a hnědé maso a dáme stranou. Klepeta rozdrtíme, vybereme z nich maso, pokrájíme a dáme zvlášť.
- 2Do pánve dáme rýži a mléko a pomalu přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a povaříme 20 minut. Přidáme připravené bílé a hnědé krabí maso, pepř, sůl a povaříme 5 minut.
- 3Necháme vychladnout a rozmixujeme mixérem do hladka. Polévku přelijeme do čisté pánve, přidáme rybí vývar a uschované maso z klepet. Přivedeme k varu, přidáme pastu z ančoviček a citronovou šťávu.
- 4Povaříme 3 minuty, přidáme smetanu, petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.