Polévka skotská krabí

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
68 mg
Cukr
399 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kraba obereme všechno bílé a hnědé maso a dáme stranou. Klepeta rozdrtíme, vybereme z nich maso, pokrájíme a dáme zvlášť.
  • 2
    Do pánve dáme rýži a mléko a pomalu přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a povaříme 20 minut. Přidáme připravené bílé a hnědé krabí maso, pepř, sůl a povaříme 5 minut.
  • 3
    Necháme vychladnout a rozmixujeme mixérem do hladka. Polévku přelijeme do čisté pánve, přidáme rybí vývar a uschované maso z klepet. Přivedeme k varu, přidáme pastu z ančoviček a citronovou šťávu.
  • 4
    Povaříme 3 minuty, přidáme smetanu, petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.