Polévka špenátová s rýžovými nudlemi
40 min.
Ingredience
- 200gramůNudle rýžové
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůSójové výhonky
- 400mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOmáčka sójová
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
322 mg
Postup přípravy
- 1Do připravené misky nasypeme rýžové nudle, které přelijeme studenou vodou. Nudle máčíme asi 5 minut.
- 2Mezitím opláchneme pod proudem vody špenát a odřežeme z něho tuhé stonky. Na sítko si připravíme sójové výhonky a propláchneme je a necháme okapat. Odstraníme slupku ze 2 stroužků česneku a posekáme ho nadrobno.
- 3Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme. Nasypeme česnek a orestujeme ho. Přilijeme 400 ml vody, vlijeme 4 lžíce sójové omáčky, osolíme, opepříme a počkáme až začne voda vřít. Potom do polévky vložíme listy špenátu a sójové výhonky. Ještě jednou polévku přivedeme k varu.
- 4Z namočených rýžových nudlí slijeme vodu a přestříháme je nůžkami na menší kousky, a poté je nasypeme do polévky. Počkáme, až začne znovu vřít. Nakonec polévku ozdobíme natrhanými lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.