Polévka telecí s houbami
200 min.
Ingredience
- 450gramůTelecí maso přední
- 450gramůTelecí kosti
- 1,2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 6kusůPepř černý celý
- 1lžičkaHřebíček
- 1špetkaMuškátový květ
- 140gramůHouby čerstvé
- 1,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 3lžíceMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůTěstoviny Vermicelli
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
14 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do velké pánve vložíme telecí maso a kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme nakrájenou cibuli, pepř, hřebíčky, muškátový květ a na mírném plameni vaříme 3 hodiny, dokud se nám vývar o třetinu nevypaří.
- 2Poté vývar přecedíme, sesbíráme z povrchu tuk a nalijeme do čisté pánve. Přidáme telecí maso, houby, smetanu, uvedeme do varu a necháme povařit 12 minut.
- 3Uvaříme v mírně osolené vařící vodě vermicelli - těstoviny, ca 10 minut.
- 4Smícháme škrobovou moučku s mlékem v hladkou pastu. Vmícháme do polévky, aby zhoustla. Dle chuti osolíme, opepříme a před podáváním přidáme vermicelli. Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.