Polévka telecí s houbami

200 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
14 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké pánve vložíme telecí maso a kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme nakrájenou cibuli, pepř, hřebíčky, muškátový květ a na mírném plameni vaříme 3 hodiny, dokud se nám vývar o třetinu nevypaří.
  • 2
    Poté vývar přecedíme, sesbíráme z povrchu tuk a nalijeme do čisté pánve. Přidáme telecí maso, houby, smetanu, uvedeme do varu a necháme povařit 12 minut.
  • 3
    Uvaříme v mírně osolené vařící vodě vermicelli - těstoviny, ca 10 minut.
  • 4
    Smícháme škrobovou moučku s mlékem v hladkou pastu. Vmícháme do polévky, aby zhoustla. Dle chuti osolíme, opepříme a před podáváním přidáme vermicelli. Okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.