Polévka tykvová s pomerančem
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 900gramůDýně
- 1,5litryVývar zeleninový
- 1kusPomeranče
- 3lžíceTymián čerstvý
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, dokud nezměkne. Přidáme nakrájený česnek, dýni, smažíme za stálého míchání 2 minuty.
- 2Přidáme horký zeleninový vývar, 2 lžíce tymiánu, pomerančovou kůru a šťávu. Necháme 20 minut pod pokličkou, dokud dýně nezměkne. Směs umixujeme v mixéru do hladka. Osolíme a opepříme. Směs dáme zpět do pánve, přidáme mléko. Ohříváme 4 minuty, ale již nevaříme.
- 3Před podáváním posypeme polévku zbylým tymiánem. Můžeme podávat i s kostičkami chleba - kdo má rád.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.