Polévka tykvová s pomerančem

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, dokud nezměkne. Přidáme nakrájený česnek, dýni, smažíme za stálého míchání 2 minuty.
  • 2
    Přidáme horký zeleninový vývar, 2 lžíce tymiánu, pomerančovou kůru a šťávu. Necháme 20 minut pod pokličkou, dokud dýně nezměkne. Směs umixujeme v mixéru do hladka. Osolíme a opepříme. Směs dáme zpět do pánve, přidáme mléko. Ohříváme 4 minuty, ale již nevaříme.
  • 3
    Před podáváním posypeme polévku zbylým tymiánem. Můžeme podávat i s kostičkami chleba - kdo má rád.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.