Polévka vajíčková kyselá
25 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1200mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 20mililitrůOcet vinný
- 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůCibule
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
767 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list a osolíme. Koření povaříme, aby se uvolnila vůně.
- 2Polévku okyselíme octem, v misce rozkvedláme vejce a za stálého míchání vlijeme do vroucí polévky. Nakonec přidáme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme.
- 3Polévku podáváme horkou s trochou posekané pažitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.