Polévka vajíčková kyselá

25 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
767 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list a osolíme. Koření povaříme, aby se uvolnila vůně.
  • 2
    Polévku okyselíme octem, v misce rozkvedláme vejce a za stálého míchání vlijeme do vroucí polévky. Nakonec přidáme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme.
  • 3
    Polévku podáváme horkou s trochou posekané pažitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.