Polévka z Auvergne
0 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová hlava
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 150gramůKarotka
- 100gramůPórek
- 200gramůBrambory
- 150gramůČočka jedlá
- 300gramůChléb celozrnný žitný
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůBrukev řepka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme půlku vepřové hlavy, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu – karotku, brukev, pórek, brambory a zelí. Přisypeme ještě čočku, kterou jsme předem namočili. Můžeme použít i čočku předvařenou, potom ji ale přidáme do polévky později. Vaříme hodinu a půl.
- 2Z uvařené polévky vyndáme vepřovou hlavu, obereme maso a nakrájíme ho na větší kusy.
- 3Do polévkové mísy natrháme na menší kousky celozrnný chléb, přidáme kusy vepřového masa a vlijeme vývar se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.