Polévka z Auvergne

0 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme půlku vepřové hlavy, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu – karotku, brukev, pórek, brambory a zelí. Přisypeme ještě čočku, kterou jsme předem namočili. Můžeme použít i čočku předvařenou, potom ji ale přidáme do polévky později. Vaříme hodinu a půl.
  • 2
    Z uvařené polévky vyndáme vepřovou hlavu, obereme maso a nakrájíme ho na větší kusy.
  • 3
    Do polévkové mísy natrháme na menší kousky celozrnný chléb, přidáme kusy vepřového masa a vlijeme vývar se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.