Polévka z batátů a jablek
60 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250mililitrůŠťáva z granátových jablíček
- 5gramůMuškátový oříšek
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 3kusyPórek
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyJablka
- 15gramůPažitka
- 600gramůBrambory sladké (Batáty)
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
11 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo na nižší teplotu. Přidáme pórek a opékáme 8 minut, dokud nezměkne. Neměl by změnit barvu.
- 2Přidáme mrkev, batáty, jablka a vodu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Polévku přivedeme do varu, snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme, dokud zelenina nezměkne - cca 20 minut.
- 3Hrnec odstavíme z ohně, necháme lehce zchladnout a rozmixujeme polévku dohladka.
- 4Rozmixovanou polévku smícháme s jablečnou šťávou a necháme na mírném ohni 10 minut prohřát.
- 5Vmícháme smetanu a za stálého míchání zahříváme 5 minut. Hotovou polévku ozdobíme smetanou a pažitkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.