Polévka z batátů a jablek

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
11 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme máslo na nižší teplotu. Přidáme pórek a opékáme 8 minut, dokud nezměkne. Neměl by změnit barvu.
  • 2
    Přidáme mrkev, batáty, jablka a vodu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Polévku přivedeme do varu, snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme, dokud zelenina nezměkne - cca 20 minut.
  • 3
    Hrnec odstavíme z ohně, necháme lehce zchladnout a rozmixujeme polévku dohladka.
  • 4
    Rozmixovanou polévku smícháme s jablečnou šťávou a necháme na mírném ohni 10 minut prohřát.
  • 5
    Vmícháme smetanu a za stálého míchání zahříváme 5 minut. Hotovou polévku ozdobíme smetanou a pažitkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.