Polévka z batátů s paprikami
70 min.
Ingredience
- 150gramůPaprika červená
- 150gramůPaprika zelená
- 150gramůPaprika žlutá
- 250gramůCibule
- 500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůPetržel - nať
- 100gramůAnglická slanina
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Barevné papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na silnější proužky, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, petrželku posekáme na jemno.
- 2V hrci rozpálíme olej, přisypeme slaninu s cibulí a smažíme do křupava. Přidáme papriky, orestujeme, zalijeme vývarem, přisypeme batáty, osolíme, opepříme a vaříme zvolna zhruba 40 minut, až bude zelenina měkká.
- 3Jednotlivé porce posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.