Polévka z batátů s paprikami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Barevné papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na silnější proužky, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, petrželku posekáme na jemno.
  • 2
    V hrci rozpálíme olej, přisypeme slaninu s cibulí a smažíme do křupava. Přidáme papriky, orestujeme, zalijeme vývarem, přisypeme batáty, osolíme, opepříme a vaříme zvolna zhruba 40 minut, až bude zelenina měkká.
  • 3
    Jednotlivé porce posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.