Polévka z bažanta

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
388 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bažanta očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, celým pepřem a solí. Vaříme pomalým varem doměkka.
  • 2
    V mezičase na másle udusíme očištěné a pokrájené houby.
  • 3
    V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, do které přecedíme vývar a dobře ho rozšleháme. Jíšku ve vývaru necháme alespoň čtvrt hodiny provařit.
  • 4
    V mezičase obereme uvařeného bažanta. Čisté maso spolu s dušenými houbami a pokrájenou uvařenou zeleninou vložíme před koncem varu do vývaru, aby se vše prohřálo. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.