Polévka z bažanta
80 min.
Ingredience
- 2kilogramyBažant obecný
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na houby
- 100gramůHouby čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Na jíšku
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
388 mg
Postup přípravy
- 1Bažanta očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, celým pepřem a solí. Vaříme pomalým varem doměkka.
- 2V mezičase na másle udusíme očištěné a pokrájené houby.
- 3V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, do které přecedíme vývar a dobře ho rozšleháme. Jíšku ve vývaru necháme alespoň čtvrt hodiny provařit.
- 4V mezičase obereme uvařeného bažanta. Čisté maso spolu s dušenými houbami a pokrájenou uvařenou zeleninou vložíme před koncem varu do vývaru, aby se vše prohřálo. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.