Polévka z čekankových puků
30 min.
Ingredience
- 4kusyČekanka
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaSaturejka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
996 mg
Postup přípravy
- 1Čekankové puky omyjeme a rozebereme. Nakrájíme nadrobno, přisypeme na hlubší pánev s rozehřátým máslem a chvilku dusíme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme saturejku a vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme rozšlehané žloutky, necháme projít varem a odstavíme.
- 2Porce polévky posypeme kostičkami nasucho opečeného chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.