Polévka z čekanky
35 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžičkyKari koření
- 1000gramůČekanka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceŘeřicha
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme v hrnci, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Necháme ji zesklovatět a vmícháme karí koření.
- 2Očištěnou čekanku podélně rozpůlíme a odstraníme košťály. Puky omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Pokapeme citronovou šťávou a podusíme asi 5 minut. Poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar a zvolna povaříme dalších 5 minut.
- 3Polévku osolíme, opepříme, osladíme a vmícháme zakysanou smetanu. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky a krátce prohřejeme.
- 4Hotovou polévku rozdělíme na talíře a posypeme nakrájenou řeřichou.
- 5Podáváme s čerstvou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.