Polévka z čekanky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme v hrnci, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Necháme ji zesklovatět a vmícháme karí koření.
  • 2
    Očištěnou čekanku podélně rozpůlíme a odstraníme košťály. Puky omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Pokapeme citronovou šťávou a podusíme asi 5 minut. Poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar a zvolna povaříme dalších 5 minut.
  • 3
    Polévku osolíme, opepříme, osladíme a vmícháme zakysanou smetanu. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky a krátce prohřejeme.
  • 4
    Hotovou polévku rozdělíme na talíře a posypeme nakrájenou řeřichou.
  • 5
    Podáváme s čerstvou bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.