Polévka z čerstvého zelí a masa
180 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyBrambory
- 2kusyRajčata
- 300gramůHovězí maso přední
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 2 hodiny. Ne zcela do měkka.
- 2Zelí mezitím pokrájíme na proužky, očištěnou zeleninu na větší kousky.
- 3Na rozehřátém másle zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme zeleninu, zelí a mírně podusíme.
- 4Vše pak přidáme k měknoucímu masu a necháme povařit cca 15 min. Poté přisypeme na kostky rozkrájené brambory. Po dalších 15 minutách přidáme oloupaná a na kolečka rozkrájená rajčata.
- 5Polévku povaříme ještě cca 10 min.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.