Polévka z čerstvých rajčat
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 600gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSýr smetanový tavený 45%
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm pod pokličkou krájená, oloupaná rajčata i se šťávou. Poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a povaříme 20 minut.
- 2Hotovou polévku rozmixujeme dohladka. V ještě horké polévce rozpustíme sýr, který jí zahustí a zjemní. Dochutíme drceným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.