Polévka z čerstvých rajčat s rýží
45 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 500gramůRajčata
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 3kusyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 10mililitrůOcet vinný
- 10gramůCukr krupice
- 40gramůRýže dušená
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme na čtvrtky nakrájená rajčata a nadrobno pokrájenou cibuli. Podusíme 5 minut.
- 2V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku a usmažíme jíšku. Jíšku zalijeme vodou, přidáme bobkový list, celý pepř, sůl a vaříme 20 minut. Nyní přidáme prolisovaná rajčata s cibulkou z pánve, přisypeme cukr, podle chuti přilijeme ocet a vsypeme dušenou rýži. Vaříme ještě 10 minut a stáhneme z ohně.
- 3Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.