Polévka z čerstvých rajčat s vařenými vejci

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V rendlíku pod poklicí dusíme rajčata, která jsme osolili.
  • 3
    V hrnci na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vodu. Do polévky propasírujeme dušená rajčata, pepř a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni.
  • 4
    Na nahřáté talíře rozdělíme plátky vajec, zalijeme horkou polévkou, posypeme sýrem, petrželovou natí a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.