Polévka z čerstvých rajčat s vařenými vejci
50 min.
Ingredience
- 600gramůRajčata
- 1kusCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500litrůVoda pitná
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2lžícePetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na vejce
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2V rendlíku pod poklicí dusíme rajčata, která jsme osolili.
- 3V hrnci na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vodu. Do polévky propasírujeme dušená rajčata, pepř a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni.
- 4Na nahřáté talíře rozdělíme plátky vajec, zalijeme horkou polévkou, posypeme sýrem, petrželovou natí a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.