Polévka z červené čočky a karamelizované cibulky
50 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2kusyŘepa žlutá
- 200gramůČočka červená
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1litrVývar zeleninový
- 3kusyMrkev kořen
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
773 mg
Postup přípravy
- 1Řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Šalotky a mrkve nakrájíme na drobné kostičky, česnek utřeme. Spolu se skořicí a kurkumou opečeme na lžíci olivového oleje. Vaříme 5 minut a přidáme řepu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme čočku a snížíme teplotu. Osolíme a opepříme a vaříme 20 minut doměkka.
- 3Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Opékáme ji spolu s koriandrem a špetkou soli na zbylém oleji. Opékáme ji dohněda asi 10 minut. Pokud se přichytává k pánvi, podlijeme troškou vody.
- 4Polévku rozdělíme do talířů a podáváme ozdobenou zkaramelizovanou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 18. 1. 2017
Polévka z červené čočky a karamelizované cibulky
Docela dobrá polévka, příjemná změna díky okořenění. Možná bych příště nadrtila i trochu římského kmínu, k této kombinaci by mi pasoval. Hodnotím kladně 🙂