Polévka z červené čočky s kuřecími kousky

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1040 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
33 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou čočku dobře propláchneme tekoucí studenou vodou a necháme odkapat.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme, červenou papriku a chilli papričku zbavíme semen a všechno nakrájíme nadrobno.
  • 3
    Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hlubokého rendlíku na 4 lžících rozehřátého olivového oleje. Když maso zezlátne, přidáme cibuli, česnek, papriku a chilli papričku, tymián, bobkový list a za stálého míchání restujeme 5 minut. Přidáme čočku, zamícháme, zasypeme moukou, opět řádně zamícháme a nakonec přilijeme drůbeží vývar.
  • 4
    Přivedeme k varu, přidáme mletou papriku a citrónovou šťávu. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni, dokud kuře i zelenina nezměknou.
  • 5
    Housky nakrájíme na malé kostičky. Na plech nalijeme druhou polovinu oleje, nasypeme krájenou housku a v troubě předehřáté na 200 °C opečeme dozlatova.
  • 6
    Z polévky vyndáme tymián a bobkový list a je-li třeba, dochutíme. Podáváme v nahřátých talířích posypanou opečenou houskou a strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.