Polévka z červené čočky s kuřecími kousky
75 min.
Ingredience
- 350gramůČočka červená
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 500gramůKuřecí prsa
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 700mililitrůVývar drůbeží
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyŽemle tuková
- 100gramůSýr na pizzu strouhaný 44%
- 90mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1040 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
33 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Červenou čočku dobře propláchneme tekoucí studenou vodou a necháme odkapat.
- 2Cibuli a česnek oloupeme, červenou papriku a chilli papričku zbavíme semen a všechno nakrájíme nadrobno.
- 3Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hlubokého rendlíku na 4 lžících rozehřátého olivového oleje. Když maso zezlátne, přidáme cibuli, česnek, papriku a chilli papričku, tymián, bobkový list a za stálého míchání restujeme 5 minut. Přidáme čočku, zamícháme, zasypeme moukou, opět řádně zamícháme a nakonec přilijeme drůbeží vývar.
- 4Přivedeme k varu, přidáme mletou papriku a citrónovou šťávu. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni, dokud kuře i zelenina nezměknou.
- 5Housky nakrájíme na malé kostičky. Na plech nalijeme druhou polovinu oleje, nasypeme krájenou housku a v troubě předehřáté na 200 °C opečeme dozlatova.
- 6Z polévky vyndáme tymián a bobkový list a je-li třeba, dochutíme. Podáváme v nahřátých talířích posypanou opečenou houskou a strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.