Polévka z červené řepy s fazolemi

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu omyjeme a v hrnci s osolenou vodou vaříme doměkka asi 30 minut. Podle velikosti řepy. Scedíme, necháme vychladnout, očistíme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky. Mrkev, celer, petržel oloupeme, nakrájíme na kolečka.
  • 3
    V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova, přisypeme nakrájenou petržel, celer, mrkev, zamícháme, posypeme mletou paprikou, vlijeme protlak, scezené fazolky, vhodíme bobkový list a nakonec přidáme červenou řepu. Zalijeme vodou a pod poklici necháme vařit 30 minut.
  • 4
    Před dokončením vaření polévku podle chuti osolíme, opepříme a vhodíme ještě nasekanou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.