Polévka z červené řepy s fazolemi
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůČervená řepa
- 200gramůFazole červené sterilované
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 5gramůBobkový list
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 2decilitryProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu omyjeme a v hrnci s osolenou vodou vaříme doměkka asi 30 minut. Podle velikosti řepy. Scedíme, necháme vychladnout, očistíme a nakrájíme na kostky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky. Mrkev, celer, petržel oloupeme, nakrájíme na kolečka.
- 3V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova, přisypeme nakrájenou petržel, celer, mrkev, zamícháme, posypeme mletou paprikou, vlijeme protlak, scezené fazolky, vhodíme bobkový list a nakonec přidáme červenou řepu. Zalijeme vodou a pod poklici necháme vařit 30 minut.
- 4Před dokončením vaření polévku podle chuti osolíme, opepříme a vhodíme ještě nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.