Polévka z chřestu
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z chřestu odřízneme tuhé konce, opláchneme a vložíme do osolené vody. Přivedeme k varu a povaříme.
- 2Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
- 3Jíšku rozředíme studenou vodou, rozmícháme a vlijeme do hrnce s chřestem. Přidáme masox, žloutek a vše 10 minut povaříme.
- 4Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
- 5Poté vše rozmixujeme a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.