Polévka z chřestu

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z chřestu odřízneme tuhé konce, opláchneme a vložíme do osolené vody. Přivedeme k varu a povaříme.
  • 2
    Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
  • 3
    Jíšku rozředíme studenou vodou, rozmícháme a vlijeme do hrnce s chřestem. Přidáme masox, žloutek a vše 10 minut povaříme.
  • 4
    Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
  • 5
    Poté vše rozmixujeme a ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.