Polévka z Dauphiné
45 min.
Ingredience
- 150gramůBrukev řepka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůTykev
- 150gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 100gramůNudle vaječné
- 20gramůKerblík
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
593 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, zeleninu pokrájíme na menší kousky a přisypeme do hrnce – brukev, tykev a brambory. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 8 minut. Zalijeme vodou, mlékem, osolíme a vaříme asi 20 minut.
- 2Vlasové nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
- 3Do polévkové mísy vložíme nudle a zalijeme horkou polévkou. Ozdobíme posekaným kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.