Polévka z delty Pádu
40 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůMušle slávky
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůMušle svatojakubské
- 400gramůMušle srdcovky
- 200mililitrůVíno bílé
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůSýr Parmezán
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme důkladně všechny plody moře pod tekoucí vodou a scedíme je. Oloupeme cibuli, omyjeme ji, osušíme a jemně pokrájíme. Oloupeme a podrtíme česnek, pak cibuli a česnek osmažíme v pánvi na oleji do zlatova a přidáváme postupně mušle a škeble, nejprve velké, nakonec je zalijeme bílým vínem, zastříkneme citronovou šťávou a povaříme, dokud se neotevřou.
- 2Stáhneme pánev z ohně a dáme měkkýše ve skořápkách do pekáče na krajíce opečeného chleba, posypeme čerstvě mletým pepřem a nastrouhaným parmezánem. přelijeme vše v misce rozšlehanými vejci a osolíme. Dáme pekáč do trouby předehřáté na 220 °C a necháme ho tam, dokud se vajíčka nesrazí. Hotový pokrm vytáhneme z trouby a v pekáči podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.