Polévka z divokého holuba s krupičkou
70 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHolub
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůHouby sušené
- 4,5lžíceKrupička dětská
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,7litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
596 mg
Postup přípravy
- 1Holuba očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Vaříme pomalým varem, až je maso měkké.
- 2V mezičase na másle udusíme pokrájené houby, které jsme nechali v 2 dl vody alespoň půl hodiny namočené.
- 3Do čistého hrnce přecedíme vývar, přivedeme ho k varu, zašleháme do něj krupičku a rozšlehané vejce.
- 4Prochladlé maso obereme a vložíme prohřát do polévky spolu s pokrájenou zeleninou a scezenými houbami. Polévku dochutíme solí a před podáváním vsypeme posekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.