Polévka z droždí
35 min.
Ingredience
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůDroždí
- 50mililitrůOlej olivový
- 30gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pohanková
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůPolévkové koření Maggi
- 1000mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
765 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme rozdrobené droždí, promícháme a krátce orestujeme, zalijeme litrem horké vody, přisypeme zeleninu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.
- 3Do misky rozklepneme vejce, přisypeme pohankovou hrubou mouku a vypracujeme těsto. Na hrubém struhadle strouháme z těsta zavářku rovnou do polévky, povaříme pár minut, dochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.