Polévka z fazolemi a zeleninou
45 min.
Ingredience
- 400gramůFazole cannellini
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKoření Italia
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1,25litryVývar zeleninový
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCuketa
- 2kusyCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůBazalka
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Polévku připravujeme ve větším hrnci. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme italské bylinky, mletou papriku, konzervovaná loupaná rajčata nakrájená na kousky, rajčatový protlak, plátky mrkve, kostky cukety, plátky celeru, zeleninový vývar a po přivedení k varu stáhneme plamen a vaříme 20-30 minut.
- 2Pak do polévky nasypeme konzervované okapané fazole canelli (nebo jiné velké bílé fazole), neustále mícháme a 2 minuty zahříváme. Osolíme, opepříme, přidáme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.