Polévka z fazolových lusků na kyselo
70 min.

Ingredience
- 187gramůBrambory
- 67gramůTuk
- 1litrHovězí vývar základní
- 13gramůSůl
- 667gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 17gramůKopr sterilovaný
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 1litrVoda pitná
- 300mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Vápník
66 mg
Postup přípravy
- 1Z tuku a prosáté mouky připravíme zásmažku, kterou za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem a nálevem z fazolových lusků.
- 2Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
- 3Ke konci varu přilijeme mléko a krátce povaříme.
- 4Do polévky vložíme opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, uvařené v mírně osolené vodě. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kratší kousky a krátce povaříme.
- 5Nakonec polévku dochutíme opláchnutým, jemně nakrájeným koprem, přidáme ocet, sůl a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.