Polévka z fazolových lusků na kyselo

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Vápník
66 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tuku a prosáté mouky připravíme zásmažku, kterou za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem a nálevem z fazolových lusků.
  • 2
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
  • 3
    Ke konci varu přilijeme mléko a krátce povaříme.
  • 4
    Do polévky vložíme opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, uvařené v mírně osolené vodě. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kratší kousky a krátce povaříme.
  • 5
    Nakonec polévku dochutíme opláchnutým, jemně nakrájeným koprem, přidáme ocet, sůl a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.