Polévka z hlemýžďů
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůCeler bulvový
- 1kusSterilovaní šneci v hovězím bujonu
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový květ
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMléko plnotučné
- 2kusyListové těsto
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
58 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky listového těsta necháme změknout. Cibuli oloupeme a nasekáme. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Šneky vyjmeme z konzervy a nakrájíme nadrobno.
- 2Máslo rozpustíme a podusíme na něm nakrájenou zeleninu, přidáme česnek, zaprášíme moukou a necháme krátce zpěnit. Za stálého míchání přilijeme polovinu vývaru.
- 3Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme hlemýždě, víno, zbylý vývar a smetanu. Okořeníme a necháme 5 minut vařit, přidáme nasekanou petrželku. Polévku nalijeme do čtyř šálků.
- 4Pláty těsta rozpůlíme a rozválíme. Nakrájíme je tak, aby těsto dobře krylo šálky s polévkou. Pevně přitiskneme k okrajům šálků a necháme 5 minut odpočinout. Žloutek rozmícháme s mlékem a těsto jím potřeme. Dáme na 15 minut zapéct do trouby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.