Polévka z hrachu
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 4lžíceOlej stolní
- 20dekagramůVepřová uzená plec
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBujón slepičí
- 0,5kilogramHrách loupaný
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předem namočený hrách přelijeme asi 3/4l vody, přidáme bujon, uzené maso a povaříme.
- 2Cibulku oloupeme, nakrájíme a osmahneme. Přepasírovaný hrách přidáme k cibuli, přilijeme litr vody, přidáme bujon, maso, majoránku, pepř a sůl.
- 3Polévku dochutíme ještě česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.