Polévka z hrášku a brambor

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
353 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané, na malé kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme.
  • 2
    Pokrájenou cibuli si zpěníme na másle, přisypeme mouku a osmahneme na světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme. Necháme provařit 15 min.
  • 3
    Do vývaru přilijeme rozmixovaný hrášek s bramborami, dle potřeby dosolíme a okořeníme na drobno nasekanou petrželovou natí.
  • 4
    Žemli si mezitím nakrájíme na tenké plátky a nasucho opražíme. Poté pokapeme trochou másla.
  • 5
    Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo v polévkových miskách. Žemli podáváme zvlášť na talířku, aby se nám v polévce nerozmáčela.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.