Polévka z jehněčích jater
100 min.
Ingredience
- 1kusJátra jehněčí
- 1kusTelecí plíce
- 1kusPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1lžíceSůl
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí játra a plíce omyjeme, položíme do hrnku, zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit. Když polévka začne vařit, přidáme do ní koření a všechnu kořenovou zeleninu s opečenou cibulí (předem jsme ji upekli ve slupce na plotně až dohněda). Když jsou játra a plíce měkké, opatrně je vytáhneme z vývaru a vývar scedíme do druhého hrnce.
- 2Uvaříme si vajíčka natvrdo a umeleme je s játry a plícemi na masovém strojku a dáme směs do misky. V hrnci na polévku si připravíme světle hnědou jíšku z oleje a mouky, k jíšce přidáme játrovou pomletou směs a scezený vývar. Dobře promícháme - vznikne hustá čorba - dále vaříme.
- 3Ve smetaně rozšleháme žloutky s citronovou štávou a vlijeme ji za stálého míchání opatrně do čorby a krátce povaříme.
- 4Polévku servírujeme s osmaženou houskou pokrájenou na malé kostičky.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.