Polévka z jelítka
50 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 10gramůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 20gramůKrupky trhané
- 100gramůJelítka domácí žemlová
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
577 mg
Cukr
688 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme krupky doměkka.
- 2Drobně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmažíme dorůžova - zředíme vodou a dobře rozmícháme.
- 3Přidáme jelítko vymačkané ze střívka, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, sůl a povaříme.
- 4Kroupy vložíme do hotové polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.