Polévka z kančího masa s fazolemi
105 min.
Ingredience
- Na polévku
- 400gramůKančí plec
- 1kusCibule
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1,2litryVoda pitná
- 500gramůZelí kysané
- 2kusyKlobása Dunajská
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 4krajíceChléb konzumní
- 120gramůSýr Eidam uzený 45%
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaJalovec
- Na vaření fazolí
- 1,2mililitryVoda pitná
- 300gramůFazole bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
970 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
42 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Přes noc necháme ve vodě nabobtnat fazole, poté je uvaříme doměkka, scedíme je a necháme okapat.
- 2Očištěné maso nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, zelí scedíme a pokrájíme, klobásu sloupneme a nakrájíme na tenčí plátky, česnek prolisujeme. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem.
- 3V silnostěnném hrnci orestujeme na sádle maso s cibulí. Poté vsypeme mouku a zasmažíme. Přidáme papriku a zalijeme teplou vodou a dobře promícháme a vaříme pod poklicí. K poloměkkému masu přimícháme zelí a zhruba čtvrt hodiny vaříme. Na závěr přidáme plátky klobásy, fazole, česnek, chilli koření, mletý jalovec, sůl a pepř.
- 4Polévku servírujeme posypanou strouhaným sýrem a s chlebovými krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.