Polévka z kapra na slovenský způsob

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
652 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menšího očištěného kapra nasolíme a necháme půl hodiny odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Kapra nakrájíme na porce a i s hlavou vaříme s octem, solí a kořením, dokud není maso měkké. Maso vyjmeme a vývar přecedíme.
  • 3
    V mezičase v silnostěnném hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, do které na závěr vmícháme papriku. Ihned přilijeme část přecezeného vývaru a jíšku rozšleháme. Poté přidáme zbylý vývar, sůl a alespoň patnáct minut provaříme. Do polévky zašleháme smetanu, vložíme pečlivě obrané maso a necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.