Polévka z kapra na slovenský způsob
55 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1,5lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 150gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
652 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Menšího očištěného kapra nasolíme a necháme půl hodiny odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Kapra nakrájíme na porce a i s hlavou vaříme s octem, solí a kořením, dokud není maso měkké. Maso vyjmeme a vývar přecedíme.
- 3V mezičase v silnostěnném hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, do které na závěr vmícháme papriku. Ihned přilijeme část přecezeného vývaru a jíšku rozšleháme. Poté přidáme zbylý vývar, sůl a alespoň patnáct minut provaříme. Do polévky zašleháme smetanu, vložíme pečlivě obrané maso a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.