Polévka z kyselého mléka s koprem
25 min.
Ingredience
- 2krajíceChléb konzumní
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,25litrVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPažitka
- 10gramůKopr čerstvý
- 0,5litrZakysaná smetana
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
273 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V osoleném mléce s vodou povaříme nasekaný kopr a pažitku.
- 2Polévku zahustíme smetanou s rozkvedlaným vejcem a moukou. Při vaření mícháme, aby se bílek srazil. Nakonec polévku okyselíme.
- 3Podáváme s chlebem nakrájeným na nudličky a na sucho opraženým. Na talíři jej přelijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.