Polévka z kyselého mléka se zelím a bramborami
50 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaCukr krupice
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrMléko acidofilní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme na kostky, zelí překrájíme a spolu s kmínem a solí vaříme do poloměkka.
- 2Polévku zahustíme kyselou smetanou (nebo mlékem) a vaříme ještě 15-20 minut. Před podáváním dochutíme octem a cukrem.
- 3Vejce uvařená natvrdo překrojíme na půlky, vložíme do talíře a přelijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.