Polévka z limetek s vaječnou zavářkou
65 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceLimetková šťáva
- 3kusyCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 3kusyMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,5hrstPetržel - nať
- 0,5hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé žloutky rozšleháme vidličkou v misce s mlékem. Nastrouháme trošku muškátového oříšku a přidáme limetkovou šťávu. Ještě jednou vše promícháme.
- 2Malý hrnec vymažeme máslem a nalijeme do něj rozmíchané žloutky s mlékem. Do většího hrnce dáme vařit vodu. Jakmile se začne vařit, vypneme vařič a do horké vody postavíme menší hrnec se žloutky a mlékem. Voda již nesmí vřít. Hrnec necháme ve vodní lázni přibližně 30 minut, dokud se zavářka ze žloutků a mléka nesrazí.
- 3Dva stonky řapíkatého celeru omyjeme, nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka.
- 4Do hrnce vložíme máslo a na ohni rozehřejeme. Přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme. Přidáme mrkev a celer.
- 5Vše zalijeme drůbežím vývarem, ochutíme solí a pepřem. Povaříme asi 20 minut na mírném ohni. Přidáme nadrobno nasekané bylinky.
- 6Zavářku vyklopíme ji z hrnce a nakrájíme na malé úhledné kostky. Ty rozdělíme do talířů a zalijeme je horkou polévkou. Ozdobíme nakrájenými zelenými bylinkami. Podáváme horké s kouskem bílého pečiva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.