Polévka z mladé zeleniny se smetanou
60 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyŠalotka
- 900gramůRajčata
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůKarotka
- 100gramůŘedkvička
- 100gramůHrášek
- 2lžíceBazalka
- 0,25lžičkaSůl
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůSýr Čedar
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na brambory
- 900mililitrůVoda pitná
- 250gramůBrambory rané
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky. Šalotky a česnek nakrájíme nadrobno, ředkvičky a karotku opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Oškrábané brambory nakrájíme na menší kostky, uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Cukrový hrách opláchneme a překrájíme. Bazalku nakrájíme nahrubo, sýr nastrouháme.
- 2Na másle s olejem zpěníme šalotky s česnekem, přimícháme rajčata, karotku, ředkvičky a vaříme. Po zhruba 15 minutách přidáme cukrový hrách a dovaříme. Do hotové polévky vložíme uvařené brambory, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a bazalku a ještě prohřejeme, už ale nevaříme.
- 3Polévku podáváme posypanou sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.