Polévka z mleté zeleniny
60 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
531 mg
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě a scedíme. Vychladlou zeleninu umeleme na masovém strojku. Hovězí vývar přivedeme k varu, zeleninu do něj vmícháme a povaříme 2 minuty. V troše studené vody rozmícháme mouku dohladka a za stálého míchání ji vlijeme do polévky, osolíme, opepříme a povaříme další 2 minuty. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky, všechno zalijeme horkou polévkou a promícháme. Servírujeme ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.