Polévka z mleté zeleniny

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
531 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě a scedíme. Vychladlou zeleninu umeleme na masovém strojku. Hovězí vývar přivedeme k varu, zeleninu do něj vmícháme a povaříme 2 minuty. V troše studené vody rozmícháme mouku dohladka a za stálého míchání ji vlijeme do polévky, osolíme, opepříme a povaříme další 2 minuty. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky, všechno zalijeme horkou polévkou a promícháme. Servírujeme ozdobené petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.