Polévka z mletého masa s bramborami na víně
55 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí maso přední
- 1lžičkaSůl
- 400gramůBrambory
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 4kusyRajčata
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 2decilitryVíno červené
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme.
- 2Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je a osolíme. Zalijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
- 3Očištěnou zeleninu omyjeme, brambory pokrájíme na kostičky, papriky zbavené jádřinců rozkrájíme na proužky. Spařená rajčata oloupeme a krájíme na čtvrtky.
- 4Brambory se zeleninou přidáme k masu, vložíme svazek bylinek, zalijeme vínem a dusíme doměkka.
- 5Poté bylinky vyjmeme, polévku podle potřeby zředíme horkou vodou, přisolíme a posypeme nasekanou petrželkou.
- 6Podáváme s chlebem nebo s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.