Polévka z mořské štiky s houbami
80 min.
Ingredience
- 500gramůMořská štika - filety
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaKoření na ryby
- 3kusyBrambory
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 4lžíceHouby nakládané
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1,6litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybu okořeníme, osolíme špetkou soli a necháme zhruba půl hodiny odležet. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2Rybu vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody a vaříme zhruba dvacet minut, poté vyjmeme.
- 3V jiném hrnci uvaříme brambory doměkka, scedíme a necháme okapat.
- 4V silnostěnném hrnci na dvou lžících oleje a jedné lžíci másla usmažíme z mouky jíšku, rozšleháme ji s vývarem z ryby, přilijeme smetanu, okořeníme, osolíme a alespoň deset minut polévku provaříme. Poté do ní vložíme pokrájené maso a necháme prohřát.
- 5V závěru varu polévky na zbylém oleji usmažíme cibuli.
- 6Do hlubokých talířů dáme lžíci nakládaných hub, zalijeme vroucí polévkou a ozdobíme usmaženou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.