Polévka z mořské štiky s houbami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu okořeníme, osolíme špetkou soli a necháme zhruba půl hodiny odležet. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Rybu vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody a vaříme zhruba dvacet minut, poté vyjmeme.
  • 3
    V jiném hrnci uvaříme brambory doměkka, scedíme a necháme okapat.
  • 4
    V silnostěnném hrnci na dvou lžících oleje a jedné lžíci másla usmažíme z mouky jíšku, rozšleháme ji s vývarem z ryby, přilijeme smetanu, okořeníme, osolíme a alespoň deset minut polévku provaříme. Poté do ní vložíme pokrájené maso a necháme prohřát.
  • 5
    V závěru varu polévky na zbylém oleji usmažíme cibuli.
  • 6
    Do hlubokých talířů dáme lžíci nakládaných hub, zalijeme vroucí polévkou a ozdobíme usmaženou cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.