Polévka z mořské tresky
60 min.
Ingredience
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 2kusyŠalotka
- 300mililitrůVývar rybí
- 250gramůBrambory
- 1kusBobkový list
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůŠťovík
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 350gramůTreska mražená
- 125mililitrůVíno jablečné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém silnostěnném hrnci za občasného míchání na másle přibližně pět minut smažíme pokrájený pórek a šalotky. Poté vlijeme cidr, dobře promícháme a zahříváme. Když se směs začne vařit, vmícháme rybí vývar, brambory nakrájené na kostky, bobkový list a podle chuti osolíme. Vaříme deset minut.
- 2V misce s troškou mléka rozšleháme mouku dohladka, přidáme tolik mléka, aby vznikla hustší kaše. Dobře šleháme, abchom zabránili vzniku hrudek. Poté kaši vmícháme do vařící polévky. Po pěti minutách varu do polévky vlijeme zbylé mléko, polovinu smetany a dále vaříme, až jsou brambory měkké.
- 3Opraný šťovík drobně posekáme, smícháme se zbylou smetanou a zamícháme do polévky. Na závěr vložíme pokrájené rybí maso a ještě tři minuty vaříme za občasného míchání. Hotovou polévku hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.