Polévka z mořské tresky

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém silnostěnném hrnci za občasného míchání na másle přibližně pět minut smažíme pokrájený pórek a šalotky. Poté vlijeme cidr, dobře promícháme a zahříváme. Když se směs začne vařit, vmícháme rybí vývar, brambory nakrájené na kostky, bobkový list a podle chuti osolíme. Vaříme deset minut.
  • 2
    V misce s troškou mléka rozšleháme mouku dohladka, přidáme tolik mléka, aby vznikla hustší kaše. Dobře šleháme, abchom zabránili vzniku hrudek. Poté kaši vmícháme do vařící polévky. Po pěti minutách varu do polévky vlijeme zbylé mléko, polovinu smetany a dále vaříme, až jsou brambory měkké.
  • 3
    Opraný šťovík drobně posekáme, smícháme se zbylou smetanou a zamícháme do polévky. Na závěr vložíme pokrájené rybí maso a ještě tři minuty vaříme za občasného míchání. Hotovou polévku hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.