Polévka z mořského filé
90 min.
Ingredience
- 200gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůPetržel - nať
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme, překrájíme na větší kusy a dáme vařit do hrnce se studenou vodou. Přidáme filé, sůl a pepř a na mírném ohni vaříme 30 minut. Pak polévku přecedíme, rybí maso a zeleninu nakrájíme nadrobno.
- 2Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem, polévku rozšleháme a vaříme 40 minut. Zeleninu a filé vrátíme do polévky, kterou ještě zjemníme smetanou.
- 3Před podáváním dochutíme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.